Τα φασόλια είναι παρεξηγημένο φαγητό... Ίσως γιατί παλαιότερα η φασολάδα ήταν "το φαγητό των φτωχών" και στα σημερινά βουτυρόπαιδα δεν αρέσει γιατί είναι πολύ μπανάλ για τα γούστα τους. Εν πάσει περιπτώσει, τα φασόλια φούρνου είναι ένα εντελώς διαφορετικό φαγητό, που αν πειστείτε να δοκιμάσετε, θα ξετρελαθείτε. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής
ΥΛΙΚΑ:
500 gr φασόλια γίγαντες ξηρά
2 καρότα μεσαίου μεγέθους
3 κλωνάρια σέλινο
5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
χυμός τομάτας φρέσκος ή συμπυκνωμένος
αλατοπίπερο κι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό μωβ κομμένο σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα φασόλια και νερό αρκετό ώστε να τα σκεπάζει, ανοίγουμε το μάτι και το κλείνουμε έως ότου ανέβει ολόκληρη η βαλβίδα. Έπειτα, αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για 1,5 ώρα επιπλέον. Βγάζουμε τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Σε ένα ταψί, τώρα, ρίχνουμε τα φασόλια και περιχύνουμε όλα τα υλικά σταδιακά συν νερό που να σκεπάζει τα φασόλια, εκτός από τη φρυγανιά. Ψήνουμε στον πάτο του φούρνου για 1 ώρα, ενώ πάνω στο μισάωρο, πασπαλίζουμε και με τη φρυγανιά.
Το πιάτο είναι πραγματικό λουκούμι, θα με θυμηθείτε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (προσέξτε, το λάδι με μέτρο, μη βάλετε ολόκληρη τη σοδειά του 2009 από τους κρητικούς ελαιώνες)
Χραβι μετα την αποτυχια του παραπανω πιατου στα Χανια, και την πιστολα που τους εριξες, ειπες να δειξεις λιγο τον δρομο. Why not λοιπον ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόβα πάντα πιστός στην ανάγνωση των νέων συνταγών την Χράβας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ++ για την συνταγή. Εξαιρετική για άλλη μία φορά... Keep on cooking
kai meta ginetai maxhh....
ΑπάντησηΔιαγραφή