ΥΛΙΚΑ:
2 τσιπούρες μέτριες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα μέτρια
1 πράσο
1 χούφτα ψιλοκομμένο σέλινο
χυμό 2 λεμονιών, καθώς και το ξύσμα τους
2 κουταλιές λευκό κρασί
Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο
1 κουταλιά βιτάμ
5 ελιές καλαμών ή πράσινες με βγαλμένα τα κουκούτσια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε ένα πιρέξ (καλύτερο από ταψί γιατί δεν κολλάει) βάζουμε τις τσιπούρες και τις χαράζουμε με το μαχαίρι παράλληλα. Ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και τις μαρινάρουμε μαζί με αλατοπίπερο. Έπειτα ρίχνουμε στο σκεύος όλα τα υλικά εκτός -από το κρασί και το βούτυρο- και νερό (να μην καλύπτει τα ψάρια αλλά να φτάνει μέχρι τη μέση περίπου). Ψήνουμε στον πάτο του φούρνου στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα (ε θα το δείτε όταν ροδίσει το δέρμα του ψαριού και όταν έχει σωθεί το νερό-μην ξεχαστείτε βλέποντας μεσημεριανά). Μετά προσθέτουμε την κουταλιά του βιτάμ ώστε να λιώσει και να πάει σε όλο το φαγητό και τέλος το κρασί.
Συνοδεύεται με λευκό κρασί και ενδείκνυται για μεσημεριανό γεύμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)