Θέλετε να κάνετε εντύπωση στην πεθερά σας; (την ανάγκης της είχαμε, θα μου πείτε). Γενικώς το να ζυμώνεις ψωμί θεωρείται τρελό ατού (ωωω τι νοικοκυρά και χρυσοχέρααα-ακούω συχνά), ωστόσο είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε- και απ' ό,τι φαντάζονται οι άλλοι, προφανώς.
ΥΛΙΚΑ:
μισό κιλό αλεύρι λεπτό (η κίτρινη συσκευασία)
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουταλάκι αλάτι
μισό ποτήρι γάλα (125ml)
1,5 κουταλάκι μέλι
νερό (ζεστό, όσο χρειαστεί)
λίγο ελαιόλαδο
1 κροκάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το γάλα και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα, αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και πλάθουμε με τα χέρια μας συγχρόνως (σταματάμε να ρίχνουμε νερό πριν γίνει μια λασπωμένη αηδία) Εάν δούμε ότι κολλάει πολύ στα χέρια μας η ζύμη τότε ρίχνουμε περισσότερο αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου δέκα λεπτά και μετά ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε τη ζύμη μια όμορφη λεία μπάλα. Παίρνουμε ένα ταψί και αφού το βουτυρώσουμε πασπαλίζουμε με αλεύρι και βάζουμε την ζύμη μας από πάνω. σκεπάζουμε το ταψί με νάιλον και αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" και να φουσκώσει κάτω από μια κουβέρτα για 45 λεπτά. Μετά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, το βάζουμε στον πάτο για 25 λεπτά, κι έπειτα για άλλα 25 λεπτά στη μεσαία σκάλα. Βέβαια, 10 λεπτά πριν το βγάλουμε αλείφουμε το ψωμί μας με πινέλο βουτηγμένο στον κρόκο αυγού. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 20 λεπτά και ύστερα το κόβουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (η πεθερά θα ενθουσιαστεί)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)