ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο μέτριο, καθαρισμένο από το χασάπη και τεμαχισμένο
25 κάστανα βρασμένα
5 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές μουστάρδας
4 σκελίδες σκόρδο
λάδι και αλάτι
2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά κόκκινο κρασί
5 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
6 κουταλιές σουσάμι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Αφού αλατοπιπερώσουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) και τα 2 κλωνάρια του δενδρολίβανου. Αφού τσιγαριστεί το κρέας και πάρει μια ροδοκόκκινη όψη, το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα πιάτο.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις μαριναρισμένες πατάτες (λάδι και αλατοπίπερο) μαζί με το δενδρολίβανο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κάστανα, και τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μέση του ταψιού. έπειτα σε ένα μπρίκι ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο, ώστε να λιώσει το μέλι και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη. Βάζουμε νερό στο ταψί ώστε σχεδόν να καλύπτονται οι πατάτες και το βάζουμε στον πάτο του φούρνου στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Έπειτα, περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο το μείγμα που είχαμε ζεστάνει στο μπρίκι και το ξαναβάζουμε για 20 λεπτά. Ύστερα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το κρασί μόνο στις πατάτες και τα κάστανα. Το αφήνουμε στο φούρνο σβηστό για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ (ΜΟΥ) ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Να κάνω εδώ μία παρένθεση και να πω ότι ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός. π.χ. εμένα είναι παλιός και συνήθως χρειάζεται περισσότερη ώρα. Υπολογίστε και με το μάτι, δεν είστε μωρά παιδιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)