Ακόμα ένα πιάτο ψαρικού. Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι ο σολωμός είναι ακριβό ψάρι, πράγμα που απέχει αρκετά από την πραγματικότητα (10ευρώ/kg στο Carrefour- έλεος, αναγκάζομαι να κάνω και διαφήμιση). Για τη συγκεκριμένη συνταγή, καλό είναι όταν ζητήσετε το φιλέτο του σολωμού, να πείτε στον ψαρά να σας αφαιρέσει την πέτσα.
ΥΛΙΚΑ:
Φιλέτο σολωμού κομμένο σε κυβάκια
αλατοπίπερο
ξύσμα 2 λεμονιών
soya sauce
2-3 πιπεριές φλωρίνης
πράσο
ελαιόλαδο
Για τη συνοδευτική σως: 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, λίγο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια, 1 κουταλιά μαγιονέζα, αλάτι, πάπρικα γλυκιά, άνιθος
Σε ένα βαθύ πιάτο φτάνουμε τη μαρινάδα η οποία αποτελείται από τη σως σόγιας, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, και το αλατοπίπερο, και ρίχνουμε το σολωμό, τις πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα και το πράσο (όπως στη φωτογραφία). Τα πασπαλίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Έπειτα, περνάμε το ψάρι, τα κομμάτια της πιπεριάς και του πράσου, εναλλάξ, σε καλαμάκια για σουβλάκι. Το ιδανικό είναι να ψηθεί σε σχάρα και ειδικά σε κάρβουνα. Αν αυτό δε γίνεται, παίρνουμε ένα ταψί μικρό, βάζουμε λίγο νερό, και τοποθετούμε τα σουβλάκια με τρόπο ώστε να μην ακουμπάνε στο νερό. Ψήνουμε στο grill στους 200 για 25 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.
Όσον αφορά τη συνοδευτική σως γιαουρτιού, ανακατεύεται όλα τα προαναφερθέντα υλικά και μόλις σερβιριστούν τα σουβλάκια, τη ρίχνετε από πάνω (μην το βάλετε σε ένα κεσεδάκι και βουτάτε από μέσα-θα πάει χαμένη η συνταγή).
Βαριέμαι να γράφω μετά από κάθε συνταγή ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ως πρέπον, οπότε υποθέστε το μόνοι σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)