Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009
Πράσινες ταλιατέλες με σολωμό και white lemony sauce
Μία παρόμοια συνταγή είχα δοκιμάσει στο garcon brasserie και ήταν κάτι περισσότερο από 5νόστιμο! Σας παρουσιάζω τη δική μου συνταγή (που όταν τη μαγείρεψα δε βγήκε καλή γιατί είχα αφήσει την κρέμα γάλακτος να βράσει λίγο), όμως τώρα έμαθα τι πρέπει να κάνω.
ΥΛΙΚΑ:(4-6 άτομα)
500gr πράσινες ταλιατέλες (με σπανάκι)
200gr κρέμα γάλακτος έτοιμη (teleia)
200gr καπνιστός σολωμός κομμένος σε κομματάκια
χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό (με λιπαρά περισσότερα του 2%)
μισή χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο (καλύτερα να το βάλετε στο multi)
αλατοπίπερο κι ελαιόλαδο
1 κουταλιά brandy ή κονιάκ
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Οι ταλιατέλες είναι ένα πολύ "ευαίσθητο ζυμαρικό" γιατί θέλουν πολύ προσοχή στη βράσιμο. Δεν πρέπει να τα βράσετε ούτε 1 λεπτό παραπάνω από την ένδειξη της συσκευασίας (συνήθως 7-8 λεπτά). Γι' αυτό, σε μία μεγάλη κατσαρόλα γεμισμένη μέχρι τη μέση με νερό, αφού το τελευταίο αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε τις ταλιατέλες και προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο τα ζυμαρικά δεν θα χρειαστούν βουτύρωμα μετά το στράγγισμα. Αφήνουμε 7-8 λεπτά και ύστερα τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε κατσαρόλα για σως, τσιγαρίζουμε σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο το σολωμό και αφού τσιγαριστεί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά προσεχτικά (το αλκοόλ και το λεμόνι στο τέλος) με αλάτι και πιπέρι όσο χρειαστεί (δοκιμάζετε), και ταυτόχρονα κλείνουμε και το μάτι. αφού δείτε ότι έχει ζεσταθεί το μείγμα μας, αν χωράνε τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στο σκεύος αυτό, ή βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τη σως και ανακατεύουμε μέχρι να πάει σε όλα τα μακαρόνια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η φωτογραφία είναι με φρέσκο φιλέτο σολωμού. Ακούγεται καλύτερο, αλλά δεν είναι, πιστέψτε με. Δυστυχώς, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι αδύνατο να βάζω φωτογραφίες των δικών μου πιάτων. Όταν μπορέσω, κάποια από αυτά θα τα φωτογραφήσω. Ζητώ κατανόηση, μεροκαματιάρης άνθρωπος είμαι και γω!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)