Σάββατο 24 Ιουλίου 2010
Χραβαϊκό ταμπουλέ με συκώτι και μελιτζάνα
Για τους λάτρεις της αραβικής κουζίνας (όπως η πάρτη μου καλή ώρα), θα είναι φυσικά γνωστό το παραδοσιακό ταμπουλέ, ένα είδος σαλάτας με πλιγούρι, ντομάτα, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι και χυμό από λεμόνι. Εκεί λοιπόν που άραζα και έλιωνα στο facebook έφαγα τη φλασιά της συγκεκριμένης παραλλαγής, η οποία μπορεί να φαγωθεί και ως κύριο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
2 μέτρια φιλέτα συκωτιού βοδινού κομμένα σε κύβους
1,5κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μελιτζάνα μέτρια κομμένη σε κύβους
ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, και χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Αφήνουμε το πλιγούρι να μουλιάσει σε νερό για 1,5-2 ώρες, κι έπειτα το στραγγίζουμε, και το ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με τη ντομάτα. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε την μισή ποσότητα του κρεμμυδιού κι ευθύς αμέσως ρίχνουμε το συκώτι και τη μελιτζάνα. Θέλουμε αρκετό λάδι ώστε να τηγανιστεί καλά η μελιτζάνα, κι αν χρειαστεί και ελάχιστο νερό (1/4 του ποτηριού). Υπολογίστε περίπου 5-10 λεπτά τηγάνισμα μέχρι να δείτε ότι έχει γίνει. Στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Έπειτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-3 λεπτά. Στο τέλος, τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπωλ και ανακατεύουμε περιχύνοντας με χυμό λεμονιού.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ να το συνδυάσετε με στραγγιστό γιαούρτι και αραβική πίτα. Δηλαδή, κόβουμε 'ένα κομμάτι πίτας, από πάνω το ταμπουλέ, μετά το γιαούρτι και γευόμεθα. Νομίζω πως είναι τέλειο όμως αν φαγωθεί ώρες μετά το μαγείρεμα δεν είναι και πολύ καλό γιατί η ντομάτα θα έχει βγάλει πολλά υγρά. (αυτό κατάλαβα, τουλάχιστον, από τα μούτρα του Ανδρέα όταν το έφαγε το βράδυ, σε αντίθεση με τα μούτρα της Γιάννας που το έφαγε φρεσκομαγειρεμένο)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)