Η συνταγή αυτή υπάρχει στο μενού του Kitchen Bar όπου κατά τη γνώμη μου την κάνουν άνοστη και στεγνή. Δεν ξέρω τι σημαίνει το όνομα αυτού του πιάτου αλλά ντεμέκ το έτρωγε ο Βασιλιάς των Μπαχαμών. Το σημαντικό είναι ότι θα χρειαστείτε φρέσκο φιλέτο σολομού το οποίο θα βρείτε είτε στο Καρφούρ είτε στο ΑΒ (περίπου 9 ευρώ το κιλό). Μην κάνετε το λάθος να αφαιρέσετε το δέρμα γιατί χαλάει όλη την ουσία των Ω3. Βλέπετε, ο σολομός είναι τίγκα στα Ω3 λιπαρά που όχι μόνο κάνουν καλό αλλά δίνουν τέλεια γεύση, τα οποία συγκρατώνται από την πέτσα του. Απλά φροντίστε να βγάλετε καλά με ένα μαχαίρι τα λέπια.
ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα)
Φρέσκο φιλέτο σολομού κομμένο σε φέτες
σόγια σως, αλατοπίπερο, κόλιανδρο
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 Πράσινη πιπεριά
Για τη σως: 1 κσ στραγγιστό γιαούρτι, χυμός από 1 λεμόνι, 1 κσ ελαιόλαδο, 2 κγ ζάχαρη, αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μαρινάρουμε το σολομό με τη σόγια σως και το αλατοπίπερο και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 25 λεπτά στους 180. μόλις ροδοκοκκινίσει η μία μεριά το γυρνάμε από την άλλη. Δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί θα στεγνώσει. Πρέπει να ψηθεί στη σχάρα του φούρνου και από κάτω ένα ταψί ώστε να στάζει το λίπος του. Σε ένα αντικολλητικό καυτό τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά μας τα οποία τα έχουμε πρώτα κόψει σε λωρίδες. Στα μισά του μαγειρέματος ρίχνουμε αλατοπίπερο και κόλιανδρο. Όταν όλα είναι έτοιμα στήνουμε το πιάτο μας και από πάνω περιχύνουμε τη σως. Δεν πιστεύω να θέλετε περιγραφή στην εκτέλεση της σως, έλεος. Και μην πάτε ΠΟΤΕ να δώσετε 15 ευρώ στο kitchen για να φάτε το κακέκτυπο αυτής της συνταγής.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)