Η ζύμη της μηλόπιτας γίνεται με τον ίδιο τρόπο με αυτή της κολοκυθόπιτας που έχω αναρτήσει με τη διαφορά ότι το αλεύρι είναι μισό ολικής μισό λευκό, και χρησιμοποίησα περισσότερο μέλι και ελάχιστη καστανή ζάχαρη. Άντε να μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά σιγά σιγά γιατί σας κόβω να πλακώσατε τις κρέπες και τους γύρους με το που καλοκαίριασε.Υλικά για τη ζύμη δεν ξαναγράφω, βαριέμαι. Απλά τα πράγματα. Κάντε ΚΛΙΚ στην "κολοκυθόπιτα αγγλικού τύπου" και είστε κυριλέ.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ: 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
κανέλα και ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σταφίδες
2 κουταλιές αμύγδαλο κομμένο σε κομματάκια (γλυκό)
κούσταρ powder
ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Αφού ετοιμάσουμε την τάρτα, την τρυπήσουμε λίγο με ένα πιρούνι) και την βάλουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί την βάζουμε στο πάτο (μην πάει ο νους σας στο πονηρό) του φούρνου και ψήνουμε στους 200 για 15 λεπτά. Στο μεταξύ όμως ετοιμάζουμε την γέμιση. Βράζουμε 250 ml νερού κι έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μήλα. Όταν δούμε ότι τα μήλα έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε αρχικά 1 κουταλάκι κούσταρ και ανακατεύουμε καλά (αφαιρώντας το σκεύος από τη φωτιά). Αν δούμε ότι το μείγμα δεν έχει πήξει καθόλου βάζουμε κι άλλο κούσταρ. Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην τάρτα. Βάζουμε με το φύλλο από πάνω και ψήνουμε στους 150 μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο στη μέση του φούρνου. Επίσης, πασπαλίζουμε την πίτα από πάνω με κανέλα και καστανή ζάχαρη. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει στο ταψί για περίπου μισή ώρα και ύστερα την κόβουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)