Ε όχι, λοιπόν! Το κρεμμύδι σε αυτό το φαγητό ΔΕΝ κάνει τη διαφορά. Ίσως η μόνη παραλλαγή της κλασικής συνταγής που θα δείτε χωρίς κρεμμύδι. Θεωρώ ότι όταν μπουκώνουμε το φαΐ με κρεμμυδίλες το μόνο που καταφέρνουμε είναι είτε να έχουμε καούρες, είτε να βρωμοκοπάμε, είτε και τα δύο!
ΥΛΙΚΑ(3-4 άτομα):
1 μελιτζάνα φλασκί
1-2 κολοκυθάκια
4 πιπεριές φλωρίνης
150 ml χυμός ντομάτας
Λάδι (όση ποσότητα επιθυμείτε αλλά η συνιστώμενη είναι μισό ποτήρι)
Αλατοπίπερο
Σουμάκ ή άλλο ανατολίτικο μπαχαρικό πχ κύμινο
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουτ. ζάχαρη καστανή (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια (μέγεθος αποξηραμένου δαμάσκηνου)
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το μπαχαρικό μας και έπειτα το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί μας, ρίχνουμε τη ζάχαρη κι έπειτα το χυμό ντομάτας. Το Νερό που χρειάζεται είναι περίπου 300ml και το αφήνουμε να βράζει με μισόκλειστη την κατσαρόλα. Αν τα λαχανικά μας δεν έχουν γίνει, ρίχνουμε κι άλλο νερό. Σερβίρεται τέλεια με γιαούρτι, και ψωμί για να τραβάει τη λαδίλα!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)