Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Risotto Χράβας με πράσινα φιστίκια και μανιτάρια



Αυτή τη συνταγή την εμπνεύστηκα το περασμένο σαββατοκύριακο, και την υλοποίησα χθες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αγοράσετε φιστίκια πράσινα ωμά. Εάν δε βρείτε ωμά, απλά μην τα καβουρντίσετε γιατί θα καούν, και θα φάτε κάρβουνο(όπως εγώ).

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
1 κούπα ρύζι basmati
1 δόση κρόκκος (ζαφορά)
1 χούφτα πράσινα φιστίκια
2 χούφτες μανιτάρια πλευρότους κομμένα σε μικρά κομματάκια
μισή κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές μαύρη μπύρα
3 κουταλιές σόγια σως(προαιρετικά)
ξύσμα 2 λεμονιών
αλατοπίπερο κι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι με 2 κούπες νερό, και το αφήνουμε στην άκρη αφού γίνει. δεν προσθέτουμε τίποτα στη βράση, σκέτο με νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε λίγο τα φιστίκια(εάν είναι ωμά-εάν όχι, τα προσθέτουμε στο τέλος), και τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το "στεγνώνουμε"(δηλαδή, δεν το τσιγαρίζουμε, ούτε το αφήνουμε να ροδίσει), και έπειτα αλατοπιπερώνουμε. Αμέσως, προσθέτουμε τη μπύρα, και ευθύς αμέσως το ρύζι, μετά τη ζαφορά, και αν θελήσουμε τη σόγια σως. σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μισό λεπτό ανακατεύοντας και ρίχνουμε εν τέλει τον άνηθο και αν χρειαστεί περισσότερο αλάτι(δοκιμάζουμε). Το risotto σας είναι έτοιμο.

Σημείωση: Σε περίπτωση που είστε παντελώς άχρηστοι/ες και δεν ξέρετε να βράζετε ρύζι, θυμηθείτε ότι το basmati θέλει γύρω στο 15λεπτο σε χαμηλή φωτιά(στο μισό), και με μισοσκέπαστη κατσαρόλα. Παρ' όλα αυτά επειδή ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός, και δοκιμάζετε, όταν έχει σωθεί το νερό, αν το ρύζι είναι αρκετά μαλακό, ή κρατσανάει ακόμα. Η αναλογία νερού-ρυζιού για τη βράση είναι ενδεικτική. Συνήθως το basmati δεν θέλει περισσότερο νερό, διαφορετικά θα λασπώσει. Μην το ανακατεύετε την ώρα που γίνεται γιατί πάλι θα λασπώσει. Μην αφήσετε το νερό να σωθεί ΕΝΤΕΛΩΣ, γιατί θα κολλήσει το ρύζι. Αυτάάάά....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένω τα σχόλιά σας :)