Τι καλύτερο από έναν άνδρα που ξέρει να τρώει και να καθαρίζει ψάρια χωρίς να μιρλιάζει; (Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα, αλλά ας εκθειάσουμε τον οίκον ημών). Πάντως η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη! Διάολε, το λαβράκι είναι απίστευτο ψάρι! Αρχίστε να τρώτε ψάρια και αφήστε τους κομπλεξισμούς του τύπου "που να καθαρίζω τα κόκαλα τώρα..." και λοιπές εξυπνάδες που μόνο ένα 8χρονο δικαιολογείται να πει.
Σερβίρεται άριστα με κουσκούς μαγειρεμένο με δυόσμο
ΥΛΙΚΑ(για ένα άτομο):
1 Λαβράκι φρέσκο (κατά προτίμηση ιχθυοτροφείου γιατί είναι αφρόψαρα και μόνο ο Βούδας ξέρει τι τρώνε στο Θερμαϊκό)
3 κουταλιές fish sauce (εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ελαφριά soya sauce).
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
μισή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα (μην πλύνετε τα μανιτάρια, απλά σκουπίστε τα, όσο αηδία κι αν ακούγεται. Τα μικρόβια σκοτώνονται με τη θερμοκρασία).
Αλάτι, ελαιόλαδο ή αγνό βούτυρο και κουρκουμά (ένα μπαχαρικό ανατολίτικο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σουμάκ ή ό,τι άλλο γουστάρετε)
λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία λαδόκολλα τοποθετούμε το ψάρι καθαρισμένο, χαραγμένο στο δέρμα του, και το μαρινάρουμε με αλάτι, τη fish sauce το ελαιόλαδο και τον κουρκουμά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μαζί με λίγο κουρκουμά και χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού με το μείγμα των λαχανικών και ρίχνουμε το υπόλοιπο από πάνω και τριγύρω. Περιχύνουμε στο τέλος με ελαιόλαδο ή τοποθετούμε λίγα κομματάκια βουτύρου. Τυλίγουμε το ψάρι με τη λαδόκολλα και στριφογυρίζουμε τις άκρες σαν καραμέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μεσαία σκάλα στους 200 για μισή ώρα περίπου. έπειτα, ανοίγουμε λίγο τη λαδόκολλα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά ακόμα.
ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!!!
ΜΠΟΝ ΑΠΕΤΙΤ (διότι είμεθα και γλωσσομαθείς τρομάρα μας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένω τα σχόλιά σας :)